O jasminumImprezyPokoje

Restauracja

 

Proponujemy Państwu tradycyjną polską kuchnię z wielokulturowymi wpływami oraz profesjonalną obsługę, otwartą na Państwa życzenia i uwagi.
Ceny dań głównych mieszczą się w przedziale 20 zł – 33 zł

MENU

ŚNIADANIA

1.  Jajka sadzone na bekonie z pieczywem
2.  Jajecznica na maśle ze stalowej patelni podana z pieczywem
3.  Zestaw: jajecznica z 3 jaj oraz szynka, ser, pomidor z cebulka i ogórek z pieprzem
 

DLA DZIECI

4.  Kotlet z piersi kurczaka z frytkami i surówką z tartej marchewki lub z mizerią
5.  Naleśnik z serem  lub dżemem, bitą śmietaną i owocami
6.  Rosół babciny z makaronem

OBIADY

7.   Pierogi ruskie z boczkiem lub kwaśną śmietaną podane z buraczkami zasmażanymi
8.   Naleśniki 2 szt. z serem, bitą śmietaną i owocami / lub ze szpinakiem pod sosem z grzybów leśnych i z surówką
9.   Gulasz węgierski – w kamionkowym garnku – podany na desce, z pieczywem i ogórkiem kiszonym
10.  Mintaj w panierce z frytkami i surówką
11.  Placek po węgiersku z surówkami
12.  Kotlet schabowy karczemny z ziemniakami, z buraczkami z cebulka / lub z mizerią
13.  Pierś z grilla z sałatka grecką
14.  Piersi w duecie – w prażonych migdałach i sezamie pod sosem miodowo-balsamicznym z frytkami i surówką z marchewki
15.  Schab Gajowego przeplatany boczkiem, w sosie z grzybów leśnych, podany z ziemniakami i buraczkami.
16.  Kotlet po moskiewsku (pod farszem z kiełbasy, pieczarek i papryki z cebulą) z opiekanymi ziemniakami w łupinach i buraczkami
17.  Szaszłyk myśliwski na szabli, z frytkami, papryką, ogórkiem i dipami
18.  Polędwiczka grillowana z dipem czosnkowym,  ziemniaczkami pieczonymi i salsą pomidorowo-bazyliową
19.  Polędwiczka w paski, z grzybami leśnymi, ziemniakami pieczonymi i warzywami  z grilla
20.  Pierś  w sosie kurkowym, z ziemniaczkami i buraczkami z cebulką
21.  Król Bałtyku – dorsz w płatkach migdałowych, na plackach ziemniaczanych, pod sosem koperkowym, z warzywami gotowanymi
22.  Łosoś ze szpinakiem zapieczony z mozarellą, na bukiecie warzyw gotowanych
23.  Patera mięs grillowanych – kawałki z grilla: boczek, pierś, schab i polędwiczka, podane z ziemniakami pieczonymi, sałatką grecką i zestawem dipów

PRZYSTAWKI

24. Śledzik pod kremem chrzanowym z cebulką, pieprzem grubo mielonym i kaparami
25. Tatar królewski wołowy, podawany tradycyjnie z żółtkiem, cebulką, ogórkiem i papryką lub dokładnie wymieszany w postaci dużego befsztyka
26. Carpaccio inaczej…. polędwiczka z wędzarni na sałacie, pod siekanymi orzechami nerkowca w towarzystwie zielonych kaparów i pieprzu grubo mielonego, skropiona oliwą, oprószona bazylią
27. Krewetki natarte Pesto bazyliowym, grillowane w panierce, podane na kopcu szpinakowym z dipem czosnkowym

SAŁATY  i  SAŁATKI

28.  Grecka – feta na sałacie, z pomidorem, papryką i ciemnymi oliwkami w sosie winegret , skropiona sosem miodowo-balsamicznym
29.  Amerykańska z gyrosem z kurczaka i kawałkami ananasa pod sosem czosnkowym, podawana z tostami

ZUPY

30.  Żurek na zakwasie, z jajkiem i  wędzoną kiełbasą
31.  Domowy  rosół z kury z makaronem

Notice: Undefined index: w in /home/jasminum/public_html/wp-content/themes/clovemix/footer.php on line 2